Vad är en God Jul?

Vad är en God Jul?

När det blir som man har tänkt sig

Att hälsa GOD JUL är ett sätt att visa omtanke. Och det vill jag ju såklart också göra. Men vad innebär egentligen en God Jul och hur ska du säkerställa att du får det?
 

Hur ska du få en god jul?
Eftersom jag är lite av en coachnörd och vet kraften av att ställa frågor vill jag även visa min omtanke på annat sätt. Min förhoppning är att det ska ge dig en påminnelse om att du äger ansvaret över att du ska få den goda jul som du önskar och förtjänar. Och att du kan se till att det blir så. 
 
Kristi Födelse 
I bruset av alla måsten, borden, listor som ska checkas av och inköp som behöver göras är det lätt hänt att man glömmer bort varför vi gör något. Visst vet vi sen barnsben att vi firar Kristi Födelse – men för gemene svensk betyder högtiden idag något annat. Vad?  

Vad betyder en god jul för dig?
Är det genomtänkta rim och omsorgsfullt inhandlade julklappar från jordens alla hörn, nitiskt hemlagad mat i mängder från recept tagna ur de traditionella, trendigaste eller veganska kokböckerna, är det lata dagar hemma i pyjamas med fördragna gardiner och önskvärd bortkoppling från allt vad arbete, omvärld, socialt umgänge och medier heter eller är det fart och fläkt, flärd, champagne, fullspäckad kalender och släktträffar upphöjd i 100 som gäller?

Tid för reflektion
Även i vardagen kan det vara lätt att tappa fokus. När livshjulet snurrar i hög fart och vi glömmer bort vart det är på väg eller vilka verktyg vi behöver för att hålla styrfart åt rätt håll. När är det dags stoppa och börja nytt varv? Tid för reflektion är grunden för att kunna försäkra oss om att vi gör rätt saker. Och med rätt saker menar jag inget annat än rätt saker för dig själv – inte för någon annan.

Att hitta sitt eget julflow
Jag får ofta frågan – är det inte svårt i rollen som coach att vara helt värderingsfri? Jag tycker inte det. Jag är genuint nyfiken på att veta vad som driver dig och motiverar dig. Hur det känns, vad du tänker och hur det liv ser ut när du är i flow. Som coach har jag förmånen att stötta individer i processen att identifiera önskvärda mål och viktiga värderingar, för att sen tillsammans staka ut en konkret handlingsplan dit. Stretcha normer och se saker från nya perspektiv. För att nå den där känslan du vet, när det känns riktigt bra i magen, och allting blir precis så som man tänkt sig.

När det blir som man har tänkt sig
Genom att stanna upp för en sekund, reflektera och sortera sina tankar, känslor och beteenden är det lättare att konkretisera sin målbild. Och nå den. När man är ärlig mot sig själv blir det tydligt vad man behöver och vill prioritera. Har du inte först tänkt tanken, är det mindre chans att den faller in.. Med stor omtanke är mitt tips till dig, att ta ut intentionen med det du gör, hitta ditt varför, så blir det enklare att se vad du behöver göra för att säkerställa att det ska bli precis just så. Och ett bra tillfälle att öva på detta är att börja med julen. 

Vill du ha en övning för detta? Läs längre ned.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

Varma hälsningar

Jennifer Hässler Wallenborg

(Coach & Grundare JHW Coaching)

christmas-present-2178635_1920.jpg

ÖVNING FÖR ATT SÄTTA DIN INTENTION 

Ta en minut för dig själv och sätt dig in i följande scenario:
Det är januari och du är tillbaka i vardagen igen. En kollega frågar dig hur julen varit och du tänker efter och ler innan du svarar. Den var helt fantastiskt!Både säger och utstrålar du. Den blev precis så som jag hade önskat. Det var en riktig drömjul.

Stanna kvar här i tanken en stund. Vad fick du för bild? Vad var det viktigaste som hände under julen och vad var avgörande för att det blev så bra? Vad gjorde du mer specifikt och vad gjorde du inte?


1. Skriv ner din tankar och idéer om en drömjul
2. Prioritera och identifiera vad som är viktigast
3. Skriv ner tre saker du behöver göra för att det ska bli verkligt
4. Skriv ner tre saker du ska sluta att göra för att det ska bli verkligt

GOD JUL! 


JHW Coaching skapar bättre företagsresultat genom att stärka och utveckla team, ledare och medarbetare. LÄS MER OM OSS

Vi erbjuder paketlösningar inom coaching, föreläsningar och workshops.
Vi hjälper dig även med din kick-off efter årsskiftet! LÄS MER

Hör av dig med en intresseanmälan så berättar vi mer.

Läs fler nyheter under AKTUELLT
Tillbaka till START