Så var det äntligen dags...

Vill du ta del av fler nyheter och bloggposts? Klicka här. 

Att få koppla bort, koppla av och återhämta mig

Glad sommar

Så äntligen är det dags för mig att få hälsa glad sommar! Som jag längtat. Att få koppla bort, koppla av och återhämta mig. Göra det jag känner för - eller inte känner för. Att öva mig på att bara vara.

Det heter human beings och inte human doings. Senaste året har jag varit bättre på det sistnämnda😊 Jag har startat eget företag, dragit igång nya projekt, flyttat till hus, renoverat, bytt förskola och skapat nya rutiner m.m. Det har varit en intensiv tid och många förändringar på kort tid tar kraft. Även om huvudet accepterar detta - gäller det också att låta kroppen hänga med.

Vi lever alla i en digital, snabb och föränderlig värld som dagligen utmanar vår hälsa och fokus. Styrkor, drivkrafter, mentala inställningar och inre målbilder är mer betydelsefullt än kunskap, vilken lätt förnyas och blir inaktuell. Det enda vi faktiskt kan påverka är här och nu och vi behöver lära oss att anpassa oss efter det och leva mer värderingsstyrt. Det är inte alltid en lätt balans. Efterfrågan på coaching ökar och det gläder mig att alltfler personer och företag hör av sig och vill veta mer!
 
I sommar ska jag öva mig på att släppa kontrollen, stanna upp och vara nyfiken på lugnet. För att bli än starkare i mitt varande - och kunna njuta än mer av mitt görande. För vi behöver alla stanna upp ibland och se över om vi är rätt på väg. Om Ja - fortsätt, om Nej - ändra riktning. För när du mår bra – så går det bra. Det är viktigt att påminna sig själv om när, hur och med vem man mår som bäst. På riktigt alltså. Då kan du byta ut invanda vanor och föreställningar mot det som är viktigast för dig. 
 
Vi vet att de som lyckas skapa en inre trygghet både blir attraktivare arbetstagare, bättre ledare och mer tillfreds och lyckliga som medmänniskor. Och vad är egentligen viktigare än det sistnämnda? När du skapar ditt inre lugn och fokus gör du dig mer stabil och balanserad för yttre påfrestningar – och det har aldrig varit förr så nödvändigt.

Jag är mer redo än någonsin att omfamna sommarlov och ledighet. Faktiskt har jag redan tjuvstartat med några lata dagar på Västkusten. Inga krav, inga tider att passa och inga förväntningar. Istället lekfullt häng på klippor, krabbfiske, bad och vackra solnedgångar. När livets lilla istället blir livets stora. Det var mina bästa dagar med barnen på länge och en fantastisk start på sommaren. Skratt och bus, omladdning av batterierna och nya perspektiv. För att kunna stå mer redo inför höstens görande.
 
Vad är viktigt för dig i sommar? Oavsett var du är, när du går på ledighet, och vad du ska göra – så önskar jag dig en fantastisk sommar! Jag hoppas du får mycket av det som är viktigt för dig och att du hittar din återhämtning när du mår som bäst.

Varma soliga hälsningar

Jennifer Hässler Wallenborg
Coach & Grundare av nätverket JHW Coaching


JENNIFERS SOMMARTIPS: 

Vad betyder sommaren för dig? På riktigt alltså. Vad uppskattade du mest som barn? Skriv ner och stolpa upp. På så sätt är det större chans att du fyller den med det.  

Gör det du vill och känner för –  i vardagen kan det vara svårare att släppa måsten och krav, men på semestern finns inga ursäkter. Sätt dig själv i första rummet för en dag och skrota det dåliga samvetet. Vem vet - du kanske gillar det 😊 Och smittar av dig på andra.

Lyssna mer än vad du brukar. På dig själv, på andra, på barnen etc. Tänk för en sekund att du inte vet något. Vad blir du nyfiken på då? Sommaren är ett bra tillfälle att laborera med sina sinnen och lyssna såväl inåt som på omgivningen. Vad går du annars miste om i vardagen?


JHW Coaching - för företag & individer som vill mer. Vi erbjuder individuell coaching, företagscoaching, föreläsningar och workshops. Läs mer om oss Vill du veta vad vi kan göra för dig? Kontakta oss!