Tack!

Till alla som kom på releasemingel 12/9

Tack för att du ville fira med oss!

Tack till alla 70 personer som firade med oss! Tisdagen den 12/9 kickstartade vi hösten med ett releasemingel för att fira att vi är igång med ny web, samarbetspartners, spännande uppdrag och mycket mer. Det bjöds på bubbel, snittar, tilltugg - och massa mingel! Extra tack till Whispr Group som lät oss vara i era fina lokaler på Södermalm.

På plats fanns allt från familj och nära vänner till nya samarbetspartners,  gamla kollegor, bekanta och många helt nya ansikten som ville veta mer om coaching. Vi är så glada och tacksamma att så många ville komma och förgylla vår kväll.

Förutom mingel fylldes kvällen med tävlingar och olika erbjudanden. Jennifer Hässler Wallenborg berättade kort om coaching; vad det är, varför det blivit så viktigt i hennes liv, vad hon vill med företaget JHW Coaching - och viktigast av allt - vad coaching skulle kunna innebära för dig.  

Än en gång - stort tack för all uppskattning i form av blommor och presenter men framförallt fina ord, pepp och uppmuntran i alla dess former. Det betyder mycket! Bifogat är lite bilder från kvällen. Det var så roligt att ha mingel så det dröjer nog inte länge innan vi hittar en ny anledning att fira igen:)

Är du nyfiken på vad coaching kan göra för dig? Kontakta oss så berättar vi mer.

JHW Coaching föreläser på Karriärevent

JHW Coaching på Mamas Karriärsevent 4/9

Jennifer Hässler Wallenborg föreläser med Isabella Löwengrip

Funderar du på att byta arbetsbana, få en skjuts i arbetslivet eller vill starta eget? Drömmer du om att byta karriär eller att få bättre balans i mellan arbete och familjeliv eller att byta karriär?

Entrprenören och tvåbarnsmamman Isabella Löwengrip ger tips för att göra karriär, starta eget och hitta balans i vardagen. Civilekonomen och entreprenören Pingis Hadenius berättar allt som du och din familj behöver veta om din och din familjs ekonomi.

Bonus – gästföreläsare

Under kvällen föreläser dessutom Jennifer Hässler Wallenborg, coach, föreläsare och grundare av JHW Coaching, om hur du når dit du vill med hjälp av coaching!

Om du fick drömma fritt – hur ser ditt liv ut om ett år? Vad är dina styrkor och drivkrafter? Vad behöver du göra för att nå önskad förändring i ditt liv? Jennifer Hässler Wallenborg inspirerar andra att med hjälp av coaching våga utmana invanda tankemönster och ger praktiska tips för hur du kan skapa din egen framtid – och bli ditt allra bästa jag.

För hela programmet klicka här

Max 250 platser. Eventet är FULLBOKAT

 

Se bilder från eventet

 

Är du modig?

Är du modig?

Vill du bli modigare?

En av mina höjdpunkter den här sommaren var Astrid Lindgrens värld. Inte bara för att jag i en förtrollande miljö fick känna mig som barn på nytt och med nya ögon insupa det lekfulla och nog så viktiga budskap som förmedlas i alla karaktärer.

Det som blev extra betydelsefullt för mig var min 4-åriga dotter Agnes totala eufori kring besöket och mer specifikt - hennes upprymda intresse för Bröderna Lejonhjärta som föddes där. Efter två förtrollande teatrar i ett uppbyggt Nangijala med levande hästar och duvor i Törnros- och Körsbärsdalen, läskiga vakter, sånger och en hårfin gräns mellan saga och verklighet torkade jag diskret rörda tårar bakom solglasögonen. När vi gick därifrån smyger en fascinerad och uppjagad Agnes sin hand i min och frågar eftertänksamt ”Mamma – vad är modig?”

Vad innebär mod egentligen?

Oj. Vad viktigt det blev. Alla människor värdesätter olika egenskaper. Jag har alltid värdesatt mod högt och beundrat modiga och storsinta människor. Men vad innebär mod egentligen? Hur förklarar man ett så viktigt ord för en 4-åring? Jag ville välja mina ord med omsorg.

I min värld betyder nämligen modet mest. Vågar du vara modig kommer allting annat av sig själv. Då vågar du stå upp för dina värderingar, för det du vill och för det du tror på. Då först blir det äkta. Med mod vågar du påverka och skapa din egen verklighet. Även om det ibland innebär att det kan vara jobbigt på vägen. Vågar du vara modig vågar du också tro på sann lycka.

Bröderna Lejonhjärta har följt vår familj överallt i sommar; på studsmattan, i båten, vid blåbärsplockning, i badet, vid nattning etc. Den har väckt viktiga frågor om liv och död, mod och rättvisa. Huruvida vakterna kanske inte alls är elaka utan bara rädda och hur det kommer sig att just Skorpan och Jonathan har modet att göra saker, fast de egentligen inte törs. Det härliga och även utmanande med barn är att man inte kan krångla till det. Man tvingas tänka till och förenkla - vilket har många likheter med coaching.

Så vad svarade jag Agnes på frågan? Det är inte det viktiga. För som alla föräldrar har jag privilegiet att få påverka och sprida mina värderingar vidare, i balans med att ge barnen utrymme att skapa sina egna. Det viktiga i denna text är – vad betyder mod för dig? Och hur kan du bli modigare i ditt liv?  

Vad betyder mod för dig? Och hur kan du bli modigare i ditt liv?  

I coaching är det av stor vikt att inte sätta ord på klientens tankar, synsätt och känslor. Att inte påverka eller låta sina egna värderingar styra. Min roll som coach är att identifiera klientens upplevelser så att denne får enklare att sortera och bena ut vad hen behöver göra för att nå det hen vill. Vad som är mod för mig är kanske inte samma sak som för dig. Det viktigaste inom coaching är att hjälpa dig att våga följa dina värderingar. För det är din lycka. Och din framgång. 

Jag har inte räddat ngn Orvar ur Katlagrottan eller friat någon stad från drakar och elaka härskare. Men jag har lärt mig coaching. Skaffat mig verktyg för att få andra människor att inse att de ibland sitter fast, få dem att förstå vad de behöver göra för att komma loss och se nya möjligheter och framförallt – lärt mig locka fram det mod som krävs för att våga förändra. Oftast är det ingen fysisk nyckel, eller ett piller för den delen heller, som behövs för personlig frigörelse eller måluppfyllelse. Snarare mental inställning och små enkla förändringar som leder dig mot ökad livskvalitet.

Ofta hittar vi på ursäkter av rädsla för att inte kunna nå det vi vill.

Semestern är slut och jag kan inte minnas att jag förut varit så taggad och förväntansfull inför en fullspäckad höst! Utan coaching hade jag aldrig vågat tro på att jag kan göra det jag brinner för allra mest. Därför blir jag alltid extra glad varje gång en klient kramar mig och tackar för vägledningen som fick dem att våga göra de förändringar som var viktigast för dem.

Vad är viktigast för dig i livet? Vad gör du för att få ut mer av det? Ofta hittar vi på ursäkter av rädsla för att inte kunna nå det vi vill. Tänk om det inte behöver vara så? Jag tror att alla kan vara små Lejonhjärtan. Du behöver bara bestämma dig för att du vill. Och att du vågar. Då kommer modet av sig självt.  

 

Så blir du modigare i höst

Våga lita mer på din instinkt
Ofta känner vi när något är rätt/fel i magen men vågar inte alltid lita på vår intuition. Testa en dag att bara agera på magkänslan. Hur fel kan det bli om det är rätt för dig

Våga tro på dig själv och våga sätta mål
Allting börjar med ett första steg. Men innan måste du först veta åt vilket håll du ska. Ta reda på vad du vill och tro sen på att du kan nå det. Då blir vägen möjlig.

Våga testa dina gränser
Utsätter du dig för jobbiga situationer tränar du på att känna och bemästra obehag. På så sätt utvecklas du och kan nå framgång. För med handen på hjärtat - vad är alternativet? 


JHW Coaching - för den som vågar vilja ha mer. Vi erbjuder individuell coaching, företagscoaching, föreläsningar och workshop. Vill du boka eller veta mer om vad kan coaching kan göra för dig? Hör av dig med en intresseanmälan!

Inbjudan till mingel

Kom och fira med oss!

Vi bjuder in till mingel 12/9

Vill du veta mer om coaching? Är du nyfiken på vad coaching kan göra för dig? Eller vill du bara komma förbi på ett glas och mingla runt? Anmäl dig till vårt release-mingel!

Vi firar att JHW Coaching är igång med ny web, nyhetsbrev coaching, nya samarbetspartners och ett grymt coaching nätverk. Vi bjuder på dryck, tilltugg och förmånliga erbjudanden.

Dörrarna öppnas kl 17:30. Kl 18 hälsar vi välkomna och berättar kort om höstens planer. Sen lämnar vi minglandet och nätverkandet till dig.

Eventet vänder sig till dig som vill veta mer om coaching, personlig utveckling, mental träning, hälsa eller ledarskap på ett privat plan eller för företag.

Kom själv eller ta med dig en vän. Eventet är kostnadsfritt men kräver anmälan nedan.

Plats: Maria Skolgata 79B
Tid: 12/9 kl 17:30

PS. Tack till Whispr Group som är generösa och lånar ut sina coola lokaler på Södermalm, som blivit nominerade i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor. Whispr Group är det självklara valet inom digital intelligens.

 

VARMT Välkommen!

 

Semestertips för dig

För att du vill och för att du kan.

Sommaren närmar sig. Midsommar gav försmak på ledighet, värdefull tid med familj och vänner. Lugnare tempo. En varm känsla av glädje, lätthet och välbefinnande. Härligt! Eller?

Det är också något mycket märkligt med detta till synes behagliga tillstånd. Så fort jag konstaterar det härliga lugnet, är det också som att det med ens försvinner. Som att det tråkar ut mig. En känsla av rastlöshet smyger sig fram.

Det går snabbt ibland. I samma sekund som jag nås av första semesterkänslan, passerar den som en revy i mitt huvud. Jag kommer på mig själv med att fundera på hösten som att semestern redan varit. Vill göra så mycket. Hur är det för dig?

Det pratas av en anledning mycket om att vara i nuet, medveten och omedveten närvaro. Styr dina tankar med mental träning - annars styr de dig, är ett ämne jag själv bland annat föreläser om. Ändå har jag ibland svårt att leva som jag lär. Men jag vet vad jag behöver göra och det gör mig inspirerad och motiverad. Hur behöver du prioritera och fokusera?

Det är viktigt att inte bara låta återhämtningen passera i revy. Även om vi vet det upplever många det svårt att koppla bort på semestern. Alla söker vi vår egna perfekta balans. Jag tror att en nyckel för det är att bli mer mänskliga, snarare än perfektion. Inse att den stora utmaningen ligger i klarsyntheten och acceptansen. Att göra det som vi faktiskt vill och mår bra av snarare än att leva upp till föreställda krav och förväntningar. Att lägga fokus på det vi kan påverka, och strunta i det andra.

Jag ska fokusera på att njuta i sommar. Leva och ha en bra balans mellan att planera och vara spontan. Ge mig själv utrymme för skratt och glädje. För då vet jag att jag kan stå laddad, redo och energifylld inför höstens nya spännande utmaningar.  

Innan jag önskar glad sommar vill jag uppmuntra dig till att lyssna på vad du själv vill och mår bäst av. Nedan är tre tips:

  • Vad är viktigast med din semester? Skriv ner det så att du kan fokusera på det innan ledigheten börjar
  • Vilken känsla vill du ha efter semestern? Fundera på vad du behöver göra på för att det ska bli möjligt
  • Nämn 10 saker du vill hinna med under semestern. Ta bort 7. Vilka 3 är kvar? Lägg allt krut på att förverkliga dem riktigt bra.

Alla behöver ge sig själv utrymme för reflektion ibland. För att kunna njuta av ledighet och känna lust under hösten. För att kunna skapa positiva förändringar. Hur ska du säkerställa att du ger dig själv det utrymmet? Planera in tid för dig själv i höst redan nu medan kalendern inte är full. Inte för att du borde eller för att du måste. Utan för att du vill. Och för att du kan.   

GLAD SOMMAR!

JHW Coaching - för den som vill ha mer. Vi erbjuder individuell coaching, företagscoaching, föreläsningar och workshop. Vill du veta vad coaching kan göra för dig? Hör av dig så berättar vi mer.

Maraton som förändrade mitt liv

För första gången lyssnade jag enbart på mig själv - och ingen annan.

 

Tack vare coaching vet jag idag vad jag vill

På morgonen för exakt ett år tog jag ett av mina viktigaste och galnaste beslut, nämligen att spontanspringa maraton. Två timmar senare stod jag hög på adrenalin på startlinjen. För första gången i mitt liv lyssnade jag enbart på mig själv. Och så bra det blev! Många har sagt att det jag gjorde inte borde vara möjligt. Jag har försökt förstå var jag fick styrkan ifrån under loppet. Vad var det jag sprang så snabbt ifrån? Och vad ville jag till?

Det har varit ett förhållandevis tufft år med mycket lärdom. Jag vill påminna mig själv om stoltheten jag kände när jag sprang i mål på Stockholms Stadion. Utan förberedelser och utan att nånsin ha sprungit längre än en mil sprang jag i mål på 3,54. När jag stel i kroppen, upprymd och känslosam kom hem till min man och mina tjejer med medaljen om halsen skrek Agnes 3 år - "mamma, mamma du vann!"

Å ja - det gjorde jag ju faktiskt. Jag vann otroligt mycket den dagen. Även om jag inte visste det då. Jag hade påbörjat min inre resa att lära mig och lyssna mer på mig själv. Vilja stå upp för mina behov. Våga vara nyfiken på vad som driver mig. Våga sätta mål. Inte låta rädslan att misslyckas segra över viljan att utvecklas. För mig behövdes helt enkelt en stor portion frustration och envishet, lite dårskap och massa jävlar anamma för att ta första steget att nå förändring!

Var är du om ett år? Vad är dina styrkor och vad är dina utmaningar? Vad blir ditt första steg till förändring? Kan jag så kan du.

Tack vare coaching vet jag idag vad jag sprang så snabbt ifrån. Och desto viktigare - jag vet vad jag vill till. Jag vill paradoxalt nog lära mig att inte alltid springa så snabbt. Att kunna stanna upp ibland och vara här och nu. Ha tålamod och inte alltid skynda på. Känna att jag räcker till och är bra. Som jag är.

Coaching förändrade mitt liv. Arbetsmässigt vill jag förändra andras. Sprida kraften i coaching och inspirera andra att våga utmana sig och se nya möjligheter. Vi klarar alltid mer än vi tror - om vi bara vågar testa. Jag vill coacha individer och företag att skapa utveckling, nå sin fulla potential och få ut mer av livet.

Vill du bli coachad eller lära dig mer om coaching? Hör av dig!

Målgång på Stockholms Stadion 4/6 2016.

Bild från instagram inlägg efter målgång.

Följ med på träningsresa

Behöver du fylla på med ny energi?

Ge dig själv utrymme för nya vanor och reflektion. Följ med på träningsresa till Portugal 28/9-3/10! Vi kick-startar hösten med coaching, träning, reflektion, motivation, yoga, god mat och en fantastisk atmosfär. Resan är ett utmärkt tillfälle för att investera i sig själv, sin fysiska och mentala träning och sitt välbefinnande. Vad väntar du på?

Resan arrangeras av Body & Mind Camp. Jennifer är med som coach inför, under och efter resan för att säkerställa att du hittar den motivation som är rätt för dig.

I priset ingår flyg, boende på Surfers Lodge i Peniche, mat, personlig PT, individuell coaching, olika aktiviteter och mycket mer. För mer information läs här.

För att säkerställa en god gruppdynamik, personlig service och individuella program är det begränsat antal platser (max 24 st).

Läs mer om vårt samarbete här.