Maraton som förändrade mitt liv

För första gången lyssnade jag enbart på mig själv - och ingen annan.

 

Tack vare coaching vet jag idag vad jag vill

På morgonen för exakt ett år tog jag ett av mina viktigaste och galnaste beslut, nämligen att spontanspringa maraton. Två timmar senare stod jag hög på adrenalin på startlinjen. För första gången i mitt liv lyssnade jag enbart på mig själv. Och så bra det blev! Många har sagt att det jag gjorde inte borde vara möjligt. Jag har försökt förstå var jag fick styrkan ifrån under loppet. Vad var det jag sprang så snabbt ifrån? Och vad ville jag till?

Det har varit ett förhållandevis tufft år med mycket lärdom. Jag vill påminna mig själv om stoltheten jag kände när jag sprang i mål på Stockholms Stadion. Utan förberedelser och utan att nånsin ha sprungit längre än en mil sprang jag i mål på 3,54. När jag stel i kroppen, upprymd och känslosam kom hem till min man och mina tjejer med medaljen om halsen skrek Agnes 3 år - "mamma, mamma du vann!"

Å ja - det gjorde jag ju faktiskt. Jag vann otroligt mycket den dagen. Även om jag inte visste det då. Jag hade påbörjat min inre resa att lära mig och lyssna mer på mig själv. Vilja stå upp för mina behov. Våga vara nyfiken på vad som driver mig. Våga sätta mål. Inte låta rädslan att misslyckas segra över viljan att utvecklas. För mig behövdes helt enkelt en stor portion frustration och envishet, lite dårskap och massa jävlar anamma för att ta första steget att nå förändring!

Var är du om ett år? Vad är dina styrkor och vad är dina utmaningar? Vad blir ditt första steg till förändring? Kan jag så kan du.

Tack vare coaching vet jag idag vad jag sprang så snabbt ifrån. Och desto viktigare - jag vet vad jag vill till. Jag vill paradoxalt nog lära mig att inte alltid springa så snabbt. Att kunna stanna upp ibland och vara här och nu. Ha tålamod och inte alltid skynda på. Känna att jag räcker till och är bra. Som jag är.

Coaching förändrade mitt liv. Arbetsmässigt vill jag förändra andras. Sprida kraften i coaching och inspirera andra att våga utmana sig och se nya möjligheter. Vi klarar alltid mer än vi tror - om vi bara vågar testa. Jag vill coacha individer och företag att skapa utveckling, nå sin fulla potential och få ut mer av livet.

Vill du bli coachad eller lära dig mer om coaching? Hör av dig!

Målgång på Stockholms Stadion 4/6 2016.

Bild från instagram inlägg efter målgång.